Medewerkers

Op deze pagina informatie over de medewerkers van 3span.


Marion Engelen (ME) 1982 Tegelen [ LinkedIn ]
3span Tuin en landschap
Tuin- en landschapontwerper en projectbegeleider

Mijn liefde voor natuur en landschap is ontstaan door de rust en puurheid wat ze beide uitstralen. Als kind besefte je dat nog niet, maar toen ik een beroepskeuze moest maken wist ik precies wat ik wilde doen: de natuur dichter bij de mens brengen.
Naderhand weet je pas wat je zo trekt aan de natuur, die puurheid en rust. 

Tijdens je studie en je werk kom je erachter dat je niet alleen de natuur dichter bij de mens brengt, maar dat het ook belangrijk is de mensen bewuster te maken van de natuur. Zeker in de recreatie, waar mooie natuur en landschap belangrijk zijn.
Recreëren doe je vaak op de mooiste plekjes, het samenspel tussen mens en natuur en zuinig zijn op natuur en landschap is daar dan ook heel belangrijk.

En dat vind ik zo mooi aan het werken in de recreatiebranche, je werkt met de mooiste plekjes van Nederland en mag die plek zo vormen dat mens en natuur samen gebruik kunnen maken van die plek, er voor zorgen dat de daarbij aanwezige natuur behouden blijft en waar mogelijk wordt versterkt. Ik vind het belangrijk dat vakantiegangers aan de inrichting van hun vakantiepark kunnen zien waar ze op vakantie zijn. Of ze aan zee zijn of op de Veluwe in het bos. Dat is recreëren in de natuur in eigen land.

Bewust zijn en worden van de natuur en het landschap begint al wanneer je nog kind bent, spelenderwijs ontdekt je de wereld, vooral buiten, waar de wereld anders is dan binnen.
Buitenspelen is belangrijk voor een kind en tijdens het buitenspelen komen ze op verschillende manieren in aanraking met de natuur. Het kunnen de eenvoudigste dingen zijn, zoals het gras, de wind, zon en regen, maar juist die simpele dingen maken deel uit van de natuur. Zonder de natuur zijn er geen bloemen om aan te ruiken, kunnen er geen boomhutten gebouwd worden en kun je niet op ontdekkingstocht in het bos gaan. Door het ontwerpen van groene buitenspeelplekken, met of zonder speeltoestellen, zorgen we er voor dat kinderen op een of andere manier met de natuur in contact komen. Al is het maar een klein beetje natuur, alle beetjes helpen, daarmee maak je kinderen op een jonge leeftijd bewust van de natuur. Al is voor een kind het buiten kunnen spelen belangrijker dan de natuur, toch geeft het een fijn gevoel dat je op deze manier de natuur dicht bij de mens, het kind, kunt brengen. 

Mijn doel bij 3span Tuin en landschap is dan ook om voor de opdrachtgever een buitenruimte te ontwerpen naar zijn wensen en eisen en de functie van die buitenruimte te laten spiegelen aan de omgeving/de natuur/het landschap. 

Hebt u plannen voor uw buitenruimte en vindt u het behoud van natuur en landschap ook zo belangrijk neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

Met vriendelijke groeten, 
Ing Marion Engelen
024-6455800Johan Martens (JM) 1951 Breda [ LinkedIn ]
Directeur van 3span Architectuur, 3span Bouwbureau en 3span Tuin en landschap.
Ontwerper en projectmanager.
Ontstaan van affiniteit met de doelgroepen van 3span.
Horeca…
Als 14 jarige huurde ik de fietsenstalling van destijds de grootste discotheek in Breda St. Malo geheten. Discotheek voor 18 jaar en ouder en pikte zo als 14 jarige toch een graantje mee van die wereld. Verder liep ik in de bediening van het terras van Hotel De Klok op de Grote Markt in Breda. 
Als 16 jarige begon ik met 3 vrienden de eerste jongerendiscotheek van Breda, SST Etienne leeftijdsgroep 14 tot 18 jaar. Groot succes, 400 betalende leden. Iedere zaterdag op- en afbouwen in een patronaatsgebouw. In dat zelfde patronaatsgebouw ook gewerkt in de bediening achter de bar bij culturele en zakelijke evenementen.
Als 18 jarige werkte ik een aantal jaren in de bediening van een bistro De Walliser Stube op de Grote Markt te Breda, dat was ook een leuke leerzame tijd. Ik vond horeca gewoon leuk en aangenaam werk. Helaas kom ik uit een bouwvakgeslacht en ooit die richting ingeslagen werd de weg daarin ook vervolgd. 14 jaar geen connectie meer met horeca, wel aan de consumerende kant natuurlijk :-)
Als 35 jarige werd ik Algemeen Hoofd Technische Dienst bij Novotel Amsterdam, destijds het grootste hotel van de Benelux en ik was weer terug in de horeca. Leuke tijd, in korte tijd veel geleerd en veel nieuwe mensen uit die branche leren kennen. 
Als 37 jarige werd ik Stafmedewerker Bouwkunde op het hoofdkantoor van Center Parcs en was daar verantwoordelijk voor het beleid met betrekking tot de instandhouding van het onroerend goed in binnen- en buitenland. Dat was een super leuke tijd, op horecagebied was daar alles aanwezig wat je maar kunt bedenken, cafés, cafetaria’s, pannenkoekhuizen, restaurants in alle soorten, bowlingbanen etc.
Al die horeca ervaring is en wordt nog steeds verwerkt in de horecaprojecten van 3span waarvan vele in de recreatiebranche liggen.
Recreatie…
Bij Center Parcs veel geleerd over recreatie en als doelgroep is daar in het bestaan van 3span de meeste omzet behaald, alles wat je kunt bedenken aan bouwwerken; receptiegebouwen, bungalows, recreatiegebouwen, centrumgebouwen, restaurants, cafetaria’s, bowlings, supermarkten, sanitaire gebouwen, zwembaden etc. Ik heb het al eens ontworpen en de bouw daarvan als projectmanager begeleid. Die projecten zijn via de zoekfunctie op onze site snel terug te vinden als daar mijn voornaam wordt ingegeven.
Kinderopvang…
Daar is 3span in gestapt in 1994 toen een van mijn opdrachtgevers uit de recreatie, als bestuurslid van een kinderopvangorganisatie, mij vroeg of ik ook een nieuw kinderdagverblijf voor hen kon ontwerpen. Natuurlijk! En zo is het begonnen, sinds die tijd vele nieuw- en verbouwprojecten gedaan. Tegenwoordig is vooral onze architect ir. Kor Hania bezig met deze branche.


En daarmee zijn we weer terug bij af, momenteel stop ik persoonlijk veel tijd in het aanhalen van oude contacten uit de horecabranche, verdiep me weer in het wel en wee van die branche en ben voornemens het omzetniveau daarvan op dezelfde hoogte te brengen als die van de recreatie.
Het spreekt voor zich dat ik graag bij u langs kom voor een vrijblijvend gesprek, ideeën te over en we doen echt alle projecten. Van klein tot groot, allemaal met evenveel plezier en inzet. Uitgangspunt, onze opdrachtgevers blijven verbazen met uitgekiende betaalbare projecten. Graag zeg ik “tot ziens”.