woensdag 6 februari 2013

Herbouw centrumgebouwen De Lommerbergen te Reuver

Informatie op site 3span bekijken  Fotogalerij bekijken

Dit is een management project dat verankerd staat in de herinnering.
Groot, beperkt budget, korte voorbereiding, korte bouwtijd, bestemmingsplanprocedure, bouwvergunningaanvraag, snel bouwen en daardoor soms weer afbreken, alles inrichten en operationeel maken en dat alles in een totale doorlooptijd van minder dan 11 maanden.

Overzicht van een gedeelte van het afgebrande centrum
Door een brand in december 2002 werd het gehele centrumgebouw en de kleedkamers en de techniekruimten van het subtropisch zwembad verwoest. Daarmee was het hart uit het bungalowpark gerukt en waren er voor de gasten nog nauwelijks voorzieningen en vertier. Het park moest één jaar dicht. Langer was niet gewenst omdat de verzekering de leegstand van het park voor slechts één jaar dekte.



Gehavend subtropische zwembad, kleedkamers geheel weg

In de periode eind december tot eind januari werd door de directie van RBBL, destijds eigenaar van De Lommerbergen en Het Vennenbos, naarstig de mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart gebracht. Overleg met verzekeraar en gemeente, besprekingen over de opzet van een bouwteam met door hen geselecteerde personen etc.



Dit resulteerde in de samenstelling van het basisprojectteam dat (in alfabetische volgorde) bestond uit:
- André Nobel, architect (AN)
- Eric Brust, algemeen directeur RBBL (EB)
- Jan Kromhout, constructeur (JK)
- Johan Martens, projectmanager (JM)
- René Vergeer, financieel directeur RBBL (RV)
- Rien Walk, projectleider (RW)

Als projectmanager was ik onder andere verantwoordelijk voor:
  • Het aansturen van het projectteam; architecten, constructeur, adviseurs, bouwdirectie en opdrachtgever.
  • Contacten / vergunningentraject met gemeente en provincie.
  • De aanbestedingsprocedure en opdrachtverstrekking.
  • Het voorzitten van de projectmanagementvergaderingen, bouwvergaderingen, interieuroverleg vergaderingen. Het volgen van werkvergaderingen.
Het afgebrande centrum bevatte veel functies, al snel werd besloten dat we voor de toekomst moesten bouwen en er daarom een geheel nieuw ontwerp gemaakt zou moeten worden waarin:
- A la carte restaurant
- Automatenhal
- Bar met twee terrassen
- Boulangerie
- Boutique
- Bowling
- Centrale keuken
- Congreszalen
- Fast food restaurant
- Free flow restaurant
- Kadoshop
- Kantoren, administratie
- Kinderspeelruimten, indoor
- Kleedruimten zwembad
- Magazijnen, td ruimten
- Personeelsverblijven
- Plaza
- Podium
- Service desk
- Supermarkt

Het resultaat van 4 maanden ontwerpen / tekenen / berekenen + 7 maanden bouwen en inrichten ziet u hieronder.
Het nieuwe centrumgebouw december 2003
Gevelaanzicht vanaf het strand bij het meertje
Meer informatie over dit project vindt u op onze site, daar staat ook een link bij naar een online fotoalbum.