donderdag 13 december 2012

Upgrading biedt mogelijkheden

Op www.pretwerk.nl is op 19 november jl. een artikel geplaatst over ongewenste ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie door verkeerd gekozen alternatieven om het hoofd in deze tijd boven water te kunnen houden. Wat mij opviel is de keuze van ondernemers voor investering in uitbreiding in plaats van investering in vernieuwing en beleving om te kunnen voldoen aan de wensen van de consument.

De consument wenst een vakantiehuisje dat het niveau van thuis overtreft. Investeringen in uitbreiding hebben geleid tot overcapaciteit in de markt en waarschijnlijk tot minder boekingen van oudere en minder comfortabele accommodaties. Is investering in uitbreiding en nieuwbouw dan lonend? Bij de een wel en bij de ander niet.
Wat ik niet snap is waarom er niet gekozen wordt voor upgrading van bestaande accommodaties. Een voor deze tijd krappe zes-persoonsvakantiewoning kan in ruimte en comfort een prima vier- of tweepersoonswoning zijn. Er gaat geen grond verloren en de kwaliteit van bestaande accommodaties op het park gaat omhoog en daarmee ook het park zelf. Hiermee worden tevens investeringskosten en tijd bespaard. Er hoeven geen bestemmingsplanprocedures, ruimtelijke inpassingen en diverse onderzoeken plaats te vinden. In plaats van enkele jaren te moeten wachten kan upgrading vaak al binnen een half jaar tot een jaar plaats vinden, waardoor er eerder gebruik kan worden gemaakt van accommodaties die aan de huidige eisen van de consument voldoen en omzet gegenereerd kan worden.

Met al meer dan 28 jaar ervaring in de recreatiebranche heeft 3span Bouwadviesbureau al diverse verblijfshuisjes geüpgrade, als ook andere bouwwerken op vakantieparken.
Ons uitgangspunt is een hoge kwaliteit van het park zonder hoge investerings- en onderhoudskosten. In bouwwerken én in het terrein/buitenruimtes; het 3span totaalconcept. Bij de bouwkundige/architectonische upgrading van de accommodaties verzorgt 3span Tuin en landschap de buitenruimte rondom de accommodaties, maar ook het groen en de infrastructuur op het park. Dus heeft u plannen om uw vakantiepark uit te breiden? Daar kunnen wij u ook mee helpen, ons advies, kijk dan eerst eens naar de mogelijkheden van upgrading.

Kijk voor meer informatie op www.3span.nl.