maandag 20 augustus 2012

Bedrijfsblindheid

Vandaag zag ik een Tweet van de Recron met een verwijzing naar “Column Ferias: De valkuil van bedrijfsblindheid” Hé dacht ik dat klinkt bekend. Het artikel ging echter niet over de bedrijfsblindheid bij ondernemers die ik wel eens ervaar, wat niets af doet aan het overigens prima artikel. Daarom maar een stukje over een andere bedrijfsblindheid.

Bedrijfsblindheid; tja, dat zien we regelmatig bij relaties, een door weer en wind versleten vlag, kuilen in bestrating, kapot gereden bermen op toegangswegen, beschadigd schilderwerk rondom het deurbeslag van de toegangsdeur, een kapotte hwa, lekkende goot, … het zijn zomaar wat puntjes die opvallen bij aankomst en als je een paar maanden later terug komt wederom.
Waarom er niets aan gedaan is; 10 tegen 1 bedrijfsblindheid, en omdat diegene die het wel ziet niet kritisch over wil komen en er dan ook maar niets over zegt.
Als die puntjes er niet zouden zijn (ze zijn vaak met een geringe inspanning te verhelpen) dan is alles zo veel beter, want hoe dan ook de puntjes worden opgemerkt en wegen mee in de indruk van de locatie die je bijblijft.
Als ondernemer zie je die puntjes niet meer omdat ze er langzaam in sluipen en/of omdat je te druk bent met andere zaken.

Herkenbaar? Laat ons dan eens bij u rondkijken, we maken notities, fotograferen alles, bespreken onze ervaringen aan het eind van de rondgang met u, en bevestigen alles nog eens in een overzichtelijke schouwingrapportage met aanbevelingen.
Dat doen we voor terrein met inrichting en voor gebouwen aan de buitenzijde, zo u wilt ook aan de binnenzijde, het zal u nog verbazen wat u allemaal niet meer ziet.