donderdag 5 januari 2012

2012-01-02 Een nieuw jaar


Een nieuw jaar is begonnen. Een jaar met veel nieuwe opdrachten, nieuwe trends, nieuwe ontwikkelingen, wie zal het zeggen? Een nieuw jaar betekent in ieder geval dat je het afgelopen jaar achter je kunt laten en met een frisse kijk weer aan de slag kunt.
2011 was voor mij een leerzaam jaar, maar dat is het eigenlijk altijd. Je ontmoet nieuwe mensen en ieder gesprek of opdracht leer je weer iets bij. Ook al heb je bijvoorbeeld al een aantal keer een vergelijkbaar project gedaan toch is ieder project weer anders door dat wat je geleerd hebt bij het vorige project toepast bij het nieuwe project. Zo heb ik afgelopen jaar veel bijgeleerd over agrarische kinderdagverblijven. Over de wensen en eisen van opdrachtgevers en overheden, het inpassen van het gebouw en de buitenruimte in het landschap en op het boerenbedrijf, en over de visie van agrarische kinderdagverblijven. 3span heeft het afgelopen jaar onder andere gewerkt aan het herbestemmen van een oude kippenschuur in Putten naar Agrarische Kinderopvang Kukeleku en aan het nieuw te bouw agrarisch kinderdagverblijf De Mukkenstal in Leunen. Wij hebben zowel het ontwerp van de gebouwen gemaakt als het ontwerp voor de buitenruimte, zodat het gebouw en de buitenruimte op elkaar aansluiten en ook op de omgeving.
Beide kinderdagverblijven hopen dit jaar open te kunnen. De bouwwerkzaamheden aan Agrarische Kinderopvang Kukeleku zijn in volle gang. Bij De Mukkenstal zijn we nog bezig met het projectbesluit en de bouwvergunning.
Het belooft een druk en leerzaam jaar te worden. Hopelijk geldt dat voor iedereen en ik wil dan ook graag iedereen een goed 2012 wensen.