zaterdag 22 januari 2011

Een stagiaire voor 3span Tuin en landschap


Een nieuwe stagiaire is 11-01 begonnen bij 3span Tuin en landschap. Sinds begin 2010 zijn wij een erkend leerbedrijf en kunnen er onder andere studenten van groen opleidingen Mbo-niveau van het vierde jaar bij ons stage lopen.
Het begeleiden van stagiaires is belangrijk. Het zijn de werkende mensen van de toekomst en horen tijdens hun opleiding ervaring in het werkveld op te doen. Een erkend leerbedrijf helpt daarbij. Maar omgekeerd, ook wij als stagebedrijf kunnen leren van de stagiaire.
Een stagiaire kan daarnaast uithelpen in het bedrijf door werkzaamheden van ons over te nemen, kan positief zijn voor het bedrijf, maar men moet niet vergeten dat het ook tijd kost. Het begint met het  maken van een keuze voor een stagiaire bij meerdere aanvragen. Je kiest een project voor hem/haar uit waar tijdens de stage aan gewerkt wordt. En wanneer de stagiaire begint moet  je ze wegwijs maken in de gang van zaken op het kantoor. Je bespreekt het project, waarna de stagiaire aan de slag gaat.
Het is toch altijd weer interessant om te zien hoe een eerste dag verloopt en hoe de rest van de stage zal gaan. Past de stagiaire wel bij ons team? Kunnen ze al zelfstandig werken? Hebben ze veel vragen? Kletsen ze veel? Dit zijn allemaal dingen die ik me afvraag in de periode tussen eerste kennismaking en aanvang stageperiode. De eerste 2 weken waren goed, ik ben benieuwd hoe de rest van de stage verloopt.