vrijdag 3 december 2010

Herbestemming vooroorlogse basisschool tot kinderdagverblijf te Nieuwerkerk aan den IJssel

Deze karakteristieke vooroorlogse basisschool is verlaten door de basisschool en staat te wachten op een nieuwe bestemming. Kinderopvang is hierin een logisch vervolg.

De opbouw van het gebouw is helder, lokalen langs de Zuidgevel met een lange gang langs de Noordgevel. Hoe los je de inefficiƫntie op van een te grote gangruimte?
In dit ontwerp heb ik de functies in de dwarsrichting geordend en zo de gang gebruikt voor verblijfsfuncties. De groepsruimten zijn volgens een leeftijdsopbouw achter elkaar geordend. Van baby’s, dreumussen, peuters, kleuters en buitenschoolse opvang.
Speciaal in het ontwerp wordt de snoezelruimte van 90 m2, geschikt van peuters tot buitenschoolse opvang. Ook kan deze ruimte worden gebruikt door kinderen met een beperking. Een ruimte om kinderen te prikkelen en/of tot rust te komen.

Momenteel ligt er een quickscan bij de Gemeente Zuidplas om de molen draaiende te krijgen voor een bouwvergunningprocedure.