maandag 22 november 2010

Zwembad, horeca en supermarkt in een project

Vandaag naar Zeeland geweest voor een gesprek met de campingeigenaren en hun adviseur van een mooie camping die plannen hebben voor een nieuw zwembad, restaurant, cafetaria en supermarkt.
Het was een goed gesprek en het is mij duidelijk welke wensen en gedachten ze daar bij hebben. Het buitenzwembad moet echt compleet nieuw worden, het restaurant en de supermarkt moeten komen in een vrijkomend gebouw dat zich daar prima voor leent. De constructie van het gebouw kan nagenoeg onaangetast blijven en staat een herindeling van ruimten niet in de weg. Door de diverse onderdelen, zwembad, restaurant, cafetaria en supermarkt, als één project te beschouwen kan er een schitterend eindresultaat worden behaald.
Bouwwerken, installaties, binnen- en buiteninrichting in één plan verwerken voorkomt dat er in de nabije toekomst weer ingrepen moeten worden gedaan. Aan ons nu eerst de taak om een reële inschatting te maken van de stichtingskosten en het maken van een faseplan. Terwijl ik dit schrijf schieten de ideeën me door het hoofd; deels van eerdere projecten, deels naar aanleiding van wat ik vandaag gezien en besproken heb. De komende week gaan we daar op kantoor de nodige energie in stoppen. Onderling sparren, plannen en rekenen. Ik heb er zin in.