maandag 29 november 2010

Herbestemming historisch stadspand tot kinderdagverblijf te Den Haag

Vandaag ben ik weer bezig geweest met dit leuke project, een 4 Verdiepingen hoog stadspand herindelen tot kinderdagverblijf. 3 Verdiepingen in groepsruimten en de bovenste verdieping voor personeelsruimten en kantoor. In dit ontwerp is de grootste uitdaging de brandveiligheid en vluchtwegen. Een vluchtweg buitenom aanbrengen is te lastig en duur. Daarom heb ik het pand intern verdeeld in 2 compartimenten met een brandwerende scheiding en elk een eigen trappenhuis.
Het ontwerp is met respect voor het bestaande gebouw uitgewerkt zodat er weinig of niets gesloopt zal behoeven te worden. Dit stadspand leent zich hier ook voor door alle al aanwezig ruimtes volledig te benutten. Zo zullen de sanitaire ruimtes exact boven elkaar worden gesitueerd wat zich vertaald in beheersbare verbouwkosten en ook andere ruimtes zullen met minimale ingrepen geschikt worden gemaakt voor kinderopvang. Door bestaande gebouwen zo laagdrempelig mogelijk te benaderen, kunnen de bouwkosten voor de opdrachtgever geminimaliseerd worden.
Inmiddels is er door ons een quickscan bij de Gemeente Den Haag ingediend om groen licht te krijgen voor de plannen van de opdrachtgever zodat we kunnen starten met een bouwvergunningprocedure.